Savjeti Za Bicikliranje Po Otoku Pagu

Pag je predivno mjesto za biciklističke avanture, posebice u kasno proljeće i ranu jesen, iako tu možete voziti bicikl i tijekom cijele godine. Kiše u kasnu jesen i jaka bura tijekom zime i u rano proljeće jedino je što vas u tome može spriječiti. Ljeti tijekom dana može biti prevruće, stoga je najbolje vrijeme za vožnju biciklom rano ujutro. Asfaltirane ceste na otoku uglavnom su u jako dobrom stanju. Svi gradovi i sela označeni su i lako je stići iz jednog mjesta u drugo.

Pag je siguran otok, a Hrvatska je općenito sigurna zemlja – stopa kriminala je izrazito niska. Gotovo nema nikakve vjerojatnosti da ćete na ulici biti opljačkani ili napadnuti. Međutim, nemojte zaboraviti zaključati Vaš bicikl, za svaki slučaj. Jedina prava opasnost su prometne gužve, jer promet zna biti posebno pojačan tijekom sezone ljetnih odmora.

Ukoliko dobro govorite engleski, nećete imati nikakvih problema s komunikacijom. Gotovo ga svi razumiju, a dosta ljudi ga tečno govori, posebno u turističkim središtima, kao što su Novalja i Pag. U tim mjestima često ćete naći i one koji govore njemački i talijanski. Hrvati su otvoreni i jako prijateljski raspoloženi, pa se nemojte ustručavati prići im i zatražiti pomoć ili pitati za smjer.

Plivanje je moguće gdje god uspijete uskočiti! Nema opasnosti, a temperatura mora je ugodna od početka svibnja do kraja listopada. Pa ipak, nemojte pokušavati otplivati do obale ili do drugog otoka – udaljeniji je nego što mislite!

Dok vozite bicikl po otoku, vrlo vjerojatno ćete zatrebati hranu i piće. Pag je poznat po svojoj izvrsnoj janjetini, izvanrednom ekstra-djevičanskom maslinovom ulju, svježoj ribi i domaćem povrću pripremljenom na mediteranski način. Nemojte propustiti probati i neko od lokalnih vina.

Želimo Vam sigurno bicikliranje! Uživajte na našem prekrasnom otoku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *